URATARINAT

Rakkaudesta ilmailuun – Emman uratarina

Ilmailualalla jo yhdeksän vuotta, ja lentokapteenina kaksi vuotta toimineelle Emmalle lentäminen on elämäntapa.’’Ei musta ikinä tunnu, kun mä lähden duuniin, että mä menen töihin, vaan mä lähden lentämään.’’ Norralaiseksi tyypiksi itsensä nimeävä Emma toivottaa muutkin tervetulleeksi töihin Norralle: ’’Ei tarvitse olla nuori, mutta nuorekas. Sellainen, että jaksaa innostua asioista.’’

 

Lentoemännän työssä jokainen päivä on erilainen – Hannan uratarina

Jo pikkutytöstä asti lentoemännän työstä haaveillut Hanna päätti hakea lentoemännäksi työskenneltyään seitsemän vuotta ulkomailla. Hanna rakastaa nykyistä työtään ja innostuu erityisesti siitä, että jokainen päivä on erilainen. Hänen mielestä parasta Norralla työskentelyssä on se, että jokainen saa loistaa omana itsenään. ”Lentoemännän työstä haaveileville haluaisin sanoa, että tavoitelkaa niitä unelmia. Kilpailu alalla on kovaa, mutta ei kannata luovuttaa ensimmäisellä tai toisella kerralla kun hakee.”

 

Suomalaista reipasta tekemisen meininkiä kansainvälisessä hengessä – Tuomaksen uratarina

Tuomas toimii lentoturvallisuusinsinöörinä, näköalapaikalla lentoyhtiön toimintaan. Toimenkuvaan kuuluvat mm. turvallisuuden hallintajärjestelmän ylläpito, kehitys ja koulutus. Tuomaksen mielestä lentotekniikan opinnot ovat hyvä pohja työhön, mutta varsinainen substanssi lentoyhtiön arkeen opitaan vasta työpaikalla.