Tietosuojalauseke

Nordic Regional Airlines Oy (Norra) kunnioittaa ja suojelee yksityisyyttäsi ja noudattaa toiminnassaan asiaankuuluvaa lainsäädäntöä sekä hyviä tietosuojakäytäntöjä. Tässä tietosuojalausekkeessa kerromme sinulle tietosuojaan liittyvistä oikeuksistasi ja siitä, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietoasi. Keräämme henkilötietoa:

  • Internetsivustomme vierailijoista
  • Henkilöistä, joiden kanssa teemme liiketoimia
  • Henkilöistä, joiden henkilötietoa toimitetaan meille palvelumme tuottamiseksi

”Internetsivustoilla” tarkoitetaan tässä tietosuojalausekkeessa tätä sivustoa ja sosiaalisen median sivujamme.

Työnhakijoidemme henkilötietojen käsittelyä koskeva tietosuojalauseke on laadittu erikseen ja se löytyy täältä.

Oikeudelliset velvoitteet henkilötiedon käsittelyperusteena viittaavat tässä tietosuojalausekkeessa kansallisen ja kansainvälisen ilmailulainsäädännön velvoitteisiin sekä Norraa sitoviin viranomaismääräyksiin.

 

  1. Keräämämme henkilötieto

Saatamme pyytää henkilöitä toimittamaan meille henkilötietoja, esimerkiksi internetsivustomme kautta. Lisäksi henkilöt voivat toimittaa meille henkilötietojaan omatoimisesti olemalla meihin yhteydessä esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai internetsivustomme kautta.

Tarjotessamme palveluitamme saatamme saada henkilötietoa lentoyhtiöiltä, joiden palveluja tuotamme, sekä muilta matkustajatietojen käsittelyyn osallistuvilta yhtiöiltä. Tällaisia henkilötietoja voivat olla esimerkiksi: nimi, osoite, yhteystiedot ja muut tiedot, jotka ovat välttämättömiä palveluidemme toteuttamiseksi.

 

  1. Henkilötietojen käsittelytarkoitukset

Käsittelemme henkilötietoasi vain seuraaviin tarkoituksiin (käsittelyn oikeudellinen peruste suluissa):

  • Hoitaaksemme asiakkuussuhdettamme kanssasi ja tarjotaksemme palveluitamme (sopimus, oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen)
  • Internetsivustomme ja sosiaalisen median palveluidemme hoitaminen ja operointi (oikeutettujen etujemme toteuttaminen – sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä milloin tahansa)
  • Tietojen toimittaminen kolmansille osapuolille mukaan lukien omat palveluntarjoajamme (oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen, elintärkeiden etujen suojaaminen)

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeellista.

Voimme kerätä, käsitellä ja analysoida tietoja sivujemme käytöstä, liikenteestä, tapahtumista ja muista sivuihin liittyvistä tilastotiedoista. Voimme myös hankkia tällaista tietoa luotettavilta kolmansilta tahoilta. Tällaista anonymisoitua tilastotietoa ei voida palauttaa yksittäistä tunnistettavaa henkilöä koskevaksi.

 

  1. Evästekäytäntö

Käyttäessäsi internetsivustoamme selaimesi saattaa tallentaa koneellesi lähettämämme pienen tiedoston, jota kutsutaan evästeeksi (cookie). Evästeiden avulla voimme tunnistaa käyttämäsi tietokoneen sekä tiettyjä tähän koneeseen liittyviä tietoja internetsivujemme käytöstä. Evästeet ilmenevät esimerkiksi niin, että aikaisemmin samalta koneelta lähetetty tietoa, kuten osoitteesi, täydentyy automaattisesti asianomaisella sivulla.

Selaimesi hyväksyy todennäköisesti evästeet oletusasetuksin mutta voit mahdollisesti muuttaa selaimesi asetuksia ja myös poistaa evästeet koneeltasi. Tietyt palvelut voivat vaatia evästeiden hyväksymisen toimiakseen. Evästeiden ja käyttötietojen avulla toivomme voivamme kehittää palvelujamme sinun ja muiden asiakkaidemme mieltymysten mukaisesti.

 

  1. Tietojen luovuttaminen

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle:

  • Jos tietojen luovuttaminen on välttämätöntä oikeudellisten velvoitteidemme täyttämiseksi tai Norran tai rekisteröityjen oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden varmistamiseksi.
  • Jos tietojen luovuttaminen on välttämätöntä rekisteröidyn tai muun luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi

Emme luovuta säännönmukaisesti henkilötietoja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Jos poikkeuksellisesti tällainen luovutus ETA:n ulkopuolelle olisi välttämätöntä, varmistamme tarpeellisin suojakeinoin sen, että henkilötietosi on asianmukaisesti suojattu. Suojaus voi tarkoittaa EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 46(3) mukaisia mallilausekkeita, artiklan 45 mukaista päätöstä koskien tietosuojan riittävyyttä tai Privacy Shield -järjestelmää.

 

  1. Linkit kolmansien internetsivustoille

Internetsivumme saattavat toisinaan sisältää linkkejä toisille internetsivustoille. Jos klikkaat tällaista linkkiä, huomaathan, että kyseisillä internetsivustoilla on omat tietosuojakäytänteensä, joista Norra ei ole vastuussa. Tarkistathan tietosuojakäytänteet ennen kuin luovutat henkilötietojasi kolmansien osapuolten sivustoille.

 

  1. Oikeutesi

Ottaen huomioon tietosuojalainsäädännön rajoitukset sinulla on oikeus:

  • Saada kopio sinusta tallennetuista henkilötiedoista
  • Saada virheelliset tai puutteelliset henkilötietosi korjatuiksi
  • Pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tietyissä tilanteissa
  • Pyytää meitä lopettamaan henkilötietosi käsittely tietyissä tilanteissa
  • Vastustaa henkilötietosi käsittelyä tilanteissa, joissa käsittely perustuu Norran tai kolmansien osapuolten oikeutettuihin etuihin
  • Pyytää meitä toimittamaan antamasi henkilötiedot kolmannelle osapuolelle tai antamaan kopio henkilötiedoistasi toimitettavaksi kolmannelle osapuolelle, jos tämä on teknisesti mahdollista
  • Tehdä valitus Tietosuojavaltuutetulle, jos epäilet, että käsittelemme henkilötietojasi vastoin GDPR:n vaatimuksia.

Jos haluat toteuttaa joitain yllämainituista oikeuksista, otathan yhteyttä meihin (ks. ”Ota yhteyttä” alla). Vastaamme tiedusteluusi kuukauden kuluessa. Vastausaikaa voidaan pidentää kahteen kuukauteen pyyntöjen lukumäärän tai monimutkaisuuden vuoksi. Saatamme pyytää todistusta henkilöllisyydestäsi pyynnön oikeudellisuuden varmistamiseksi.

 

  1. Tietoturva

Olemme sitoutuneet henkilötietojesi suojaamiseen. Käytämme teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja henkilötietosi turvaamiseksi luvatonta pääsyä ja käyttöä vastaan. Norran henkilökuntaa on ohjeistettu henkilötietojen käsittelystä, joten henkilötietosi ovat turvassa yrityksemme eri toiminnoissa. Jatkamme tietosuojan kehittämistä sekä uusien toimintatapojen ja teknisten suojakeinojen käyttöönottoa.

 

  1. Muutokset tietosuojalausekkeeseen

Mahdolliset muutokset tietosuojalausekkeeseen tehdään tälle internetsivulle ja samalla päivitetään sivun lopussa oleva ”Viimeisin päivitys” päivämäärä. Tarkistathan tietosuojalausekkeen ajoittain päivitysten varalta.

 

  1. Ota yhteyttä

Voit lähettää meille kysymyksiä, kommentteja, pyyntöjä tai valituksia tähän tietosuojalausekkeeseen tai käsittelemiimme henkilötietoihin liittyen. Yhteydenotot voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@flynorra.com tai Norra Tietosuoja, Öljykuja 2, 01530 Vantaa.

 

 

© Nordic Regional Airlines 2018. Viimeisin päivitys 1.11.2018.