Jatkosopimus Widerøen lennoista kesäaikataulukauden loppuun saakka

Suomalainen tuotantolentoyhtiö Nordic Regional Airlines (Norra) jatkaa Widerøen lentojen operoimista Norjassa 29. lokakuuta 2022 saakka. Kesäaikataulukauden ajaksi sovittu jatkosopimus vastaa laajuudeltaan nykyistä sopimusta, jonka puitteissa Norra lentää kahdella ATR 72-500 -lentokoneella Bergenistä viiteen kohteeseen: Kristiansandiin, Kristiansundiin, Moldeen, Stavangeriin, Ålesundiin. Lennoilla työskentelee Norran suomalainen henkilökunta.

”Norjan-operaatiot ovat olleet meiltä onnistunut liiketoiminnallinen avaus. On hienoa, että sopimus saa jälleen kerran jatkoa”, iloitsee Managing Director Janne Tarvainen Norralta.

Jatkosopimuksen myötä Norralla on Norjassa vastaisuudessakin 40 työpaikkaa. Norjassa työskentelevät ovat ulkomaankomennuksella pääasiassa omasta innokkuudestaan. Komennuksen kestossa huomioidaan aina työntekijän oma henkilökohtainen tilanne ja sen perusteella komennusjaksot ovat olleet lyhimmillään pari viikkoa, pisimillään kolmisen kuukautta. Norra pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monelle halukkaalle mahdollisuuden lähteä Norjaan.

Norjassa operoivia lentokoneita vaihdetaan noin kuukauden välein, jotta isommat huollot ja tarkastukset voidaan tehdä Helsingissä. Sopimuksella on merkittävä taloudellinen vaikutus Norralle ja se auttaa pitämään yhtiön lentokoneet ilmassa ja työntekijät töissä.

”Liiketoimintamme riippuu vahvasti asiakkaidemme Finnairin ja Widerøen tarpeista. Koronaviruspandemian ja Venäjän hyökkäyksen tuoman epävarmuuden keskellä tämä sopimus on meille erittäin arvokas”, luonnehtii Tarvainen.

Norra aloitti Widerøen reiteillä syyskuussa 2021. Helmikuun 2022 loppuun mennessä Norra on lentänyt yhteensä 3 100 Widerøen lentoa Norjassa. Sopimusta on jatkettu jo kahdesti ja myös uusimpaan sopimukseen sisältyy optioita talvikaudesta 2022–2023.

Lisätietoja medialle
Media Desk, +358 50 520 3344, [email protected]