Flybe Finland on nyt Nordic Regional Airlines eli NORRA

Flybe Finland tunnetaan tiistaista 16.6.2015 eteenpäin nimellä Nordic Regional Airlines eli NORRA. Nimenvaihdoksen myötä myös yhtiön ilme on uusittu.

Nimi- ja brändimuutos tulivat ajankohtaiseksi, kun brittiläinen emoyhtiö Flybe Plc ilmoitti viime vuoden marraskuussa irtaantuvansa Flybe Finlandin toiminnoista ja myyvänsä 60 prosentin omistusosuutensa. Kaupat sinetöitiin 31. maaliskuuta, jolloin yhtiö siirtyi väliaikaisesti Finnairin omistukseen.

”Uusi nimemme Nordic Regional Airlines kuvaa erinomaisesti yhtiömme ydinliiketoimintaa, eli alueellista lentämistä. Nimen pohjoinen ulottuvuus korostaa meidän norralaisten tärkeintä tehtävää – turvallisen, korkealuokkaisen ja laadukkaan lentotoiminnan tuottamista ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti muille lentoyhtiöille. Pohjoinen ulottuvuus tulee loistavasti esille myös yhtiön virallisesta nimestä lyhennetystä kutsumanimestä NORRA”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Maunu Visuri.

Pohjoisuus on inspiroinut yhtiötä myös uuden ilmeen rakentamisessa. Norrasta haluttiin tehdä nuorekas, moderni, raikas ja helposti lähestyttävä – yhtiön työntekijöiden näköinen brändi.

”Brändimme ei ole kuluttajanäkökulmasta kaupallinen, sillä tuotamme lentotoimintaa muille lentoyhtiöille. Meille on kuitenkin erittäin tärkeää, että saamme tuoda esille ihmisiä kaiken tekemämme kovan työn takana. Norran identiteetti rakentuu näin ollen yhtiön omien työntekijöiden tarinoista, joita tuodaan esille brändi-ilmeessä vahvassa roolissa olevan kuvamaailman kautta. Kuvien tarinathan ovat luonnollisesti ympäri maailmaa, joten Norran symboliksi valittiin logossakin esiintyvä astemerkki”, Visuri jatkaa.

Yhtiön uusi ilme on suunniteltu yhdessä Sek & Greyn designtiimin ja Finnairin kanssa, ja toteutettu yhtiön sisällä. Uuteen ilmeeseen voi tutustua Norran kotisivuilla osoitteessa www.flynorra.com. Brändi-ilmeen uudistus toteutetaan vaiheittain vuoden 2015 aikana, jonka vuoksi muun muassa yhtiön ATR-laivaston uusi ilme julkistetaan vasta syksyllä. Uuden ilmeen jalkauttamista voi seurata yhtiön kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja: NORRA Media Desk, 040 450 9490, [email protected]

Linkki NORRA-logoihin

Nordic Regional Airlines, eli NORRA, (entinen Flybe Finland) on suomalainen lentoyhtiö. Yhtiön ydintehtävänä on tuottaa turvallista, korkealuokkaista ja laadukasta alueellista lentotoimintaa muille lentoyhtiöille ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. NORRA on Finnairin preferoima kumppani ja operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä. Yhtiö operoi vuosittain yli 50 000 lentoa.

Yhtiön pääkonttori ja operatiivinen keskus sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja taloushallinto Seinäjoella. Lentoyhtiö on merkittävä työnantaja kotimaan ilmailualalla työllistäen noin 670 henkilöä Suomessa. Yhtiön omistaa Finnair.

Brittiläinen Flybe Plc ilmoitti marraskuussa 2014 luopuvansa Flybe Finlandin emoyhtiön Flybe Nordicin omistajuudesta ja myyvänsä 60 prosentin omistusosuutensa. 40 prosenttia yhtiöstä omistanut Finnair solmi suomalaisten StaffPoint Holding Oy:n ja Oy G.W. Sohlberg Ab:n kanssa tammikuun 2015 alussa aiesopimuksen, jonka mukaan Flybe Plc:n osuus Flybe Nordicin osakekannasta siirtyy StaffPointille ja GWS:lle. 31. maaliskuuta Flybe Nordic siirtyi väliaikaisesti Finnairin omistukseen. Finnairin, Staffpointin ja G.W. Sohlbergin väliset neuvottelut yhtiön lopullisesta omistuksesta ovat edelleen käynnissä.